Jonge hondendag

Op 11 oktober was het eindelijk zover “de jonge hondendag”. Op deze dag werden alle pups uit het nest door verschillende keurmeesters, rekening houdend met leeftijd, gekeurd op zowel exterieur als gedrag.

Voor de eigenaren was dit een dag waarop ze niet alleen hun hond konden laten keuren maar ook om samen herinneringen op te halen en te horen hoe de andere honden het hebben gedaan de afgelopen 17 maanden. Welke cursussen ze gevolgd hebben, waar ze tegen aan liepen en lopen, herkenning qua karakter maar vooral wat er zo leuk is aan hun hond.

Voor ons als fokker was het leuk om de honden weer bij elkaar te zien en te kijken hoe alle honden zich ontwikkeld hebben en hoe trots alle baasjes op hun hond zijn. Helaas konden er twee honden uit het nest er niet bij zijn namelijk Jay en Lex.

Normaal gesproken wordt er na afloop van de keuring een korte uitleg gegeven per pup en een overall beeld van het hele nest. Helaas vonden de keurmeesters het deze keer vanwege het coronavirus niet verantwoord om dit gezamenlijk te doen dus kregen alle eigenaren en wij de resultaten per mail toegestuurd.

Dit was de overall beoordeling van het nest.

De (exterieur)keurmeester vond het een zeer gevarieerd nest qua types en kleuren. De blonde reu (Leff) vond ze erg mooi. Het gedrag van de honden tijdens de exterieurkeuring was prettig en waren de honden goed te benaderen. De overall beoordeling van het nest was goed. De keurmeester vond het een nest met evenwichtige honden die een goede baas – hond verhouding heeft. De honden herstelde zich goed na een proef, sommige met een beetje steun van hun baas. Verder waren de honden rustig van aard en mensvriendelijk.

Het is als fokker fijn als je te horen krijgt dat het nest wat je gefokt hebt een evenwichtige, mensvriendelijk nest is, want dat is wat je als fokker en eigenaar graag wilt. Uiteindelijk gaat het niet om het uiterlijk want dit is iets heel persoonlijks maar het karakter van een hond is wat ons betreft het aller belangrijkste. Een lieve, stabiele en trouwe hond is toch wat we allemaal willen. Mede dankzij de inzet van alle eigenaren is dit zeker gelukt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *