Uitslag heupdysplasie (HD) onderzoek van Livia

Bij het fokken met een Hovawart wordt de nadruk gelegd op gezondheid en karakter. Om een gezond ras te behouden is het van belang dat wij als fokker en eigenaar van een Hovawart onze honden tussen de 15 – 30 maanden oud laten röntgenen op heupdysplasie (HD).

Omdat wij graag wilde weten of de heupen van Livia oké waren, hebben we haar op 4 maart laten röntgenen. Nadat de dierenarts Livia een klein roesje had toegediend, was het tijd om een foto te maken van haar heupgewrichten. Om een goede röntgenfoto van de heupen te kunnen maken moest Livia in rugligging liggen. Ze moest exact recht liggen. Nadat de foto’s waren gemaakt, heeft de dierenarts ze doorgestuurd naar de Raad van Beheer ter beoordeling. Terwijl de dierenarts de foto’s doorstuurde bracht de assistente Livia naar een andere kamer.

Toen ik de kamer binnenkwam zag ik Livia heerlijk onder een warme fleecedeken liggen. Ze keek gelijk op en kwispelde met haar staart. Zo lief …. ze was blij om me weer te zien maar tegelijkertijd was ze ook zo moe dat ze direct weer haar hoofd liet vallen en doorsliep.

Toen ze langzaam weer wakker werd en weer redelijk op haar benen kon staan mocht ze mee naar huis. Thuisgekomen liep ze direct door naar haar bench en ging heerlijk slapen. Nu was het wachten op de uitslag

Na een paar dagen kregen we een e-mail van de Raad van Beheer. Toch wel spannend hoor. Maar wat een fantastisch uitslag. We zijn hier ontzettend blij mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *