Waarom ik 3 meter lijnen gebruik voor mijn honden

Vaak krijg ik als instructeur de vraag waarom een 3 meter lijn.

Ik werk graag met een 3 meter lijnen omdat de hond dan voldoende ruimte heeft om zijn wereld te ontdekken. Tijdens de wandeling kan de hond heerlijk rondsnuffelen en op onderzoek uitgaan wat weer goed is voor zijn zelfvertrouwen. Als je hond ervaart dat hij meer ruimte heeft, zal hij heerlijk ontspannen met je meelopen en kiest hij ervoor om bij je in de buurt te blijven. Omdat je pup/puberhond in verschillende tempo’s loopt en ook regelmatig stil gaat staan om dingen te observeren, is het fijn als je zelf rustig tot het einde van de lijn kunt doorlopen. Met een 3 meter lijn is het voor zowel de hond als voor zijn baasje fijn om een wandeling te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *