De dekking

Op naar Ate.

Bij aankomst is Luna gelijk druk vanwege de nieuw omgeving, de luchtjes die ze ruikt en Ate die ze vanuit het huis in de tuin ziet staan. Als de deur naar de tuin opengaat rent ze naar buiten en Ate rent er achter aan. Dat is interessant.

In eerste instantie lijkt Luna niets te willen weten van Ate en is vooral bezig met de nieuwe omgeving, maar haar houding slaat al snel om en ze begint Ate uit te dagen.

Je merkt dat het voor beiden de eerste keer is. Luna laat Ate toe, maar dan wordt de spanning haar te veel, ze piept een beetje en rent weg om toch weer snel terug te komen. En dat gaat zo een paar keer.

Maar na verloop van tijd wordt ze rustiger en als ze vastgehouden en gerustgesteld wordt staat ze toe gedekt te worden.

En dan gaat het allemaal redelijk snel. Luna piept als Ate zich omdraait en de honden staan een kleine tien minuten gekoppeld.

Al met al heeft het hele gebeuren een half uur geduurd. De honden zijn zichtbaar vermoeid, zowel fysiek als mentaal. We spreken af dat we morgenochtend voor de zekerheid een tweede en laatste dekking proberen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *