Uitslag drachtonderzoek

Vandaag om 9:30 uur zijn we voor de laatste keer in Utrecht bij het Universitair Diergeneeskundig Centrum geweest. Dit keer voor het drachtonderzoek.

Middels voelen door alle aanwezige co-assistenten wordt beoordeeld of er pups zijn. De co-assistenten en de dierenarts denken allemaal dat ze vier pups gevoeld hebben. Gelukkig is vandaag ook een echo apparaat beschikbaar, dus kunnen we naar een ander gedeelte van het gebouw lopen om daar een echografisch onderzoek te doen.

En ook dat onderzoek laat zien dat er pups zijn. In totaal worden er zeven gevonden. Misschien zitten er nog een paar verstopt maar de zeven die gevonden zijn, zijn allemaal exact 19 millimeter groot.

scan van een van de pups

De pups zijn net een soort korte dikke wormpjes met opgerolde staartjes. De dierenarts vertelt dat het eigenlijk niet vaak voorkomt dat ze allemaal even lang zijn. Hoogst waarschijnlijk komt het omdat de dekking heeft plaatsgevonden op het optimale moment. En ze lijken allemaal even sterk te zijn.

One Comment

 • Petra Van schuppen

  Wat super leuk dat jullie dit zo op.de website zetten.
  Ik ben via een vriendin in contact gekomen.met dit ras.
  Heel bijzonder. Denk nu na over een pup.
  Ik hou jullie site in de gaten.
  Groetjes petra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *