8 pups geboren

Vanochtend en vanmiddag heeft Luna 8 pups geworpen, 5 reutjes en drie teefjes. Om 11:02 begonnen de eerste persweeën en drie minuten later was de eerste pup er al, een blonde reu.

Om 14:45 werd de zevende pup, een grijze teef, geboren en wij dachten toen dat het de laatste was. Ze moest hier veel harder voor werken dan voor de andere pups en daarna leek het alsof ze er klaar mee was.

En net nadat Luna, die buiten in de tuin was gaan plassen, weer terug kwam en de werpkist inging, die we net snel schoongemaakt hadden, kwam razendsnel pup nummer 8, een black en tan teef.

De eerste zeven pups

8 Comments

 • Jan Jongman

  Van harte proficiat!!!
  8 prachtige pups. Zo te zien gaat alles goed.
  Hopelijk groeien ze voorspoedig op en herstelt Luna ook goed!

  Groetjes,
  Jan Jongman
  (Nu Ila nog!)

 • Marcel

  Hi Jan, het was een hele mooie ervaring. Veel succes met Ila en dezelfde ervaring toegewenst !!

 • Mirella van Doesburg-de Vree

  Wauw 8 pups! Wat een prestatie en wat zien ze er goed uit…ook mama oogt nog goed fit.
  Een lekkere drukte in de werpkist…

  • Henk Bijvoet

   Fantastisch!! Wat een mooi nest. Hoop dat alles verder voorspoedig gaat. In ieder geval gefeliciteerd.

   Henk Bijvoet

   • Marion

    Dank je wel Henk ! Het gaat heel goed, de pups drinken en eten goed en Luna neemt nu meer rust dan voorheen. In het begin hoefde de pups maar te piepen en ze stond al bij de werpkist. Nu wacht ze, luistert goed en als ze het niet vertrouwt loopt ze direct naar de pups.

  • Marion

   Hi Mirella, Het is zeker een drukte in de werpkist, helemaal tijdens etenstijd. We laten de pups nu in twee groepen eten wel steeds in verschillende samenstelling. Dit doen we om Luna iets meer rust te geven. Het valt namelijk niet mee om 8 pups tegelijk te voeden en schoon te likken. Ze blijven tenslotte niet allemaal netjes liggen 🙂

  • Marion

   Hi Daan & Annet, Het is inderdaad een heerlijk stel. Ze zijn nu inmiddels al weer 1 week oud en het gaat erg goed. Qua gewicht gaat het ook goed. Elke pup zit in een stijgende lijn en ze worden dag na dag sterker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *