Jorp 1 jaar

Marion; Jorp was in het nest een echte ondernemer. Hij was een deugniet en kuilen graven vond hij geweldig. Hij had een favoriete plek in de tuin en zoals jullie zullen begrijpen stond daar aan het einde van de rit geen enkele plant meer. 😎 Pracht hond.

Baasje: Het is nu ongeveer 1,5 jaar geleden dat wij op zoek gingen naar een Hovawartpup.

Daarvoor hadden wij een grondige zoektocht ondernomen; we wilden een pup, maar welk ras moest het worden? En tijdens zo’n zoektocht prijst een ieder zijn favoriete hond aan. Maar welke past bij ons? En voor welk doel wilden wij een gezinslid erbij? 

We zochten een maatje, maar wel ééntje die er “staat”. We wonen buiten en hij moet wel ons bezit beschermen. Maar ook moet het geen ordinaire blaffer zijn. Als dezelfde postbode voor de vijfde keer langs komt is het goed en mag dat zonder feestelijk onthaal.

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat hij lief is voor ons en de onzen. (Klein) kinderen, familie en vrienden moeten ten alle tijden kunnen doen en laten wat ze willen.

En toen deed zich een unieke kans voor: Luna van Marcel en Marion verwachtte een nestje. “Mogen wij er ééntje kopen”? Eenmaal door de ballotage mochten we langskomen in Geldermalsen. Vanuit Usquert toch 2,5 uur rijden. We voelden gelijk een klik. Maar nog geen pup te zien. Zijn wij nu ook een beetje zwanger…..? En toen, op 4 mei, nu precies één jaar geleden, na de herdenking bij ons monument in het dorp, een bericht. Het nest is er!! Maar Mogen wij er ééntje kopen? We moeste geduld hebben. En nogmaals naar dat verre Geldermalsen rijden. Gelukkig kregen we ook foto’s. Daar zagen we de verschillen. Mini ging voor de grijze. Ik was gelijk verkocht aan Lyam. De rode donderstraal. Tijdens één van onze bezoekjes wilde Lyam al gelijk meelopen naar de voordeur. Hij zwaaide ons tot de laatste stap uit. Maar Mogen we ééntje kopen

Tijdens onze vakantie in Engeland belde Marion. Er was een pup voor ons!! “Welke”? “Dat hoor je nog”.

We mochten ééntje kopen. Tot een paar dagen, voordat de pups een huis toegewezen kregen hebben we (zeer on) geduldig gewacht. Maar wat is de beloning zoet. We hebben een prachtige, lieve en trouwe makker er bij. Wel ééntje die ondernemend is. Een lekkere ondeugd en alles wat fladdert zeer interessant vindt. Hij luistert aardig maar reageert wel op een puberale wijze. Met een beloning, veel liefde en aandacht wordt, nee, is hij nu al, de liefste van aaaaallemaaaaaal.  

Lammert & Mini

Jorp 1 jaar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *