Woef Woef Hoera …..

Tja, alweer een jaar geleden dat onze kleine meid geboren is. Wat gaat de tijd toch snel. Livia was voor ons een cadeautje. Toen Luna moest bevallen dachten we na 7 pups dit is het dan, een prachtig nest met zeven bolletjes wol ….. maar toen kwam Livia. Een prachtig black and tan pupje.

Het was voor ons een bijzondere ervaring om een nestje te fokken en te zien hoe goed Luna voor haar kroost zorgde. Het was heerlijk om elke dag weer met die kleine hummeltjes te knuffelen, te spelen en te zien hoe ze hun eigen karaktertje ontwikkelden. En ja, het was veel werk maar zo ontzettend fijn om te doen. We hebben als fokker de (toen toekomstige) eigenaren zoveel mogelijk bij het proces van socialiseren en habitueren betrokken. Zo zijn we met z’n allen met de trein geweest, een bezoekje gebracht aan een basisschool, een terrasje gepakt noem maar op. Het was dan ook heel fijn, voor ons als fokker, om te zien dat alle baasjes zo enthousiast waren en graag mee wilde gaan in het hele proces. Ons doel was dat de pupjes en de toekomstige eigenaren een band kregen ongeacht welke pup ze ook zouden krijgen. Dit soort uitstapjes waren voor ons ook een manier om te zien hoe een pup reageerde op zijn toekomstige baasje. En dan komt het moment dat je als fokker moet kiezen welk pupje past bij welke eigenaar. Eigenlijk vonden we dat het moeilijkste van het hele proces want je wilt natuurlijk het allerbeste voor je pups. Maar het is ons gelukt !

Na 8-9 weken genieten van al dat kroost gingen alle pups naar hun baasje. En wat hebben we toch een leuke en fijne baasjes voor onze pups gevonden. We hebben zelfs op initiatief van een van de baasjes een groepsapp aangemaakt en daar delen we allemaal leuke foto’s & filmpjes van onze honden zodat we op de hoogte blijven van elkaars honden.

En nu vandaag 4 mei zijn ze allemaal 1 jaar geworden. En wat zijn ze prachtig. Ik ben heel trots op alle baasjes en hun hond want alle honden zijn uitgegroeid tot fijne, lieve, stabiele honden die het geweldig vinden om geknuffeld te worden.

Iedereen bedankt ook namens Luna !


Livia & Luna op hun favoriete plekje in de tuin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *